Pure Vietnam Beauty & Spa Nha Trang Blog

This blog is primarily used to showcase some of the community work we do in and around Nha Trang. Thanks to our staff and customers who help make this happen. We will also from time to time, post some of the great street food available in Nha Trang as well as a few off the tourist map places to go.

Pure Vietnam Beauty and Spa Charity for December 2015

We had a fantastic day on Sunday the 10th of January.

It is TET next month so we took 20 children from an orphanage to buy new clothes and new shoes for Lunar New Year. They ranged in age from 3 to 15 years old. This is the third year in a row we have done this. But this is the first year we took the children to choose there own clothes. Last year we took them to the shoe shop and had pre bought the clothes..

We took the children in groups of five to a clothes sho and then to a shoe shop. The children got to pick what they wanted instead of receiving what we had picked for them. It seems perfectly normal and easy for us, but this so called simple task for us is something orphans rarely, if ever, get to do. They had so much fun and so did we. Some children found it hard to make a decision but once they saw something they wanted they made up their minds. It was wonderful to see their joy.

Lunar New Year is so important in Vietnam and having new clothes is an important part of it. It is great that these children dont have to miss out on it. It took a little planning and lots of helpers but it all went very well. Steven and I would like to thank Mark and Majella Clayton and Colleen Rendell for generously giving money to help with this. Thank you to Nhung Nguyen for the lovely hair bands and hair ties. The girls loved them.

We needed lots of people to help with this, staff from Pure Vietnam Beauty and Spa, Dung and Dung, friends from Australia Peter Shelton and Fiona Cossill, and many of our friends Thao, Hoa, Hien, Uyen, Uyen and Lanh, all assisted. Without their help we could not have done this. Thank you all so much. It was an amazing day.

Thanks to our customers who have helped contribute to this worthy cause.

 

Ngày chủ Nhật vừa rồi là một ngày hết sức tuyệt vời đối với chúng tôi. Ngày 10 tháng Một.

Tết Âm Lịch sẽ đến vào tháng tới, vì vậy chúng tôi đã đưa 20 em bé từ trại trẻ mồ côi đi mua quần áo, giày mới. Các em nằm trong độ tuổi từ 3 đến 15, đây là năm thứ ba chúng tôi tổ chức các chương trình cho các bé, và là năm đầu tiên chúng tôi dẫn các bé tự chọn quần áo Tết cho các em. Năm trước chúng tôi đã đưa các em đi chọn giày và mua thêm quần áo.

Chúng tôi đưa các em theo nhóm 5 người một lần lượt đi vào của hàng quần áo sau đó là đi mua giày. Các em được lựa chọn những gì mình thích thay vì phải mặc đồ do người khác lựa chọn. Đối với chúng ta việc mua quần áo là cực kỳ đơn giản và  bình thường, nhưng đối với các trẻ em mồ côi thì hoàn toàn là điều lạ. Các em đã rất vui và chúng tôi cũng cảm thấy điều ấy. Một vài em dường như cảm thấy rất khó để chọn được thứ em thích, nhưng một khi em đã nhìn thấy được thứ em muốn, thì việc quyết định không còn là khó khăn nữa. Chúng tôi cảm thấy thật hạnh phúc khi được nhìn các em vui.  

Tết Âm Lịch ở Việt Nam được xem là một trong những sự kiện quan trong nhất, và sắm sửa quần áo mới cho những ngày này là một phần tạo nên sự kiện quan trọng trong năm và may là các em đã không bị lỡ. Chúng tôi đã bỏ ra rất nhiều thời gian để thu xếp và cần đến sự giúp đỡ của một vài người bạn cho nên ngày hôm ấy mọi thứ đã diễn ra rất suôn sẻ. Steven và tôi muốn gửi lời cảm ơn đến Mark và Majella, Clayton và Colleen Rendell đã hào phóng ủng hộn tiền để chúng tôi có thể thực hiện chương trình ngày hôm ấy. Cảm ơn Nhung Nguyên đã mang những chiệc dây buộc tóc đến cho các bé. Các em rất thích chúng.

Chúng tôi đã có được sự giúp đỡ từ rất nhiều người, các nhân viên đến từ Pure Vietnam Beauty and Spa là Dung và Dung, những người bạn đến từ Úc Peter Shelton and Fiona Cossill, các bạn Thao, Hoa, Hien, Uyen, Uyen và Lanh. Nếu không có mọi người chúng tôi khó mà có thể hoàn thành sự kiện lần này thành công.

Cảm ơn đến các vị khách tại spa đã tham gia quyên góp cùng chúng tôi,

Going for a ride to Ta Gu Falls
Lunch at Van Gia, north of Nha Trang

Related Posts