By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Nha Trang, Vietnam
11:00 to 20:00 7 Days a week

Blog

Going for a ride to Ta Gu Falls

A friend of ours comes from a village in the mountains 3 hours from Nha Trang and was telling us about some beautiful waterfalls near her home.

Tôi có một người bạn của chúng tôi đến từ một ngôi làng nhỏ nằm tận sâu trong núi, nói này cách Nha Trang tầm 3 tiếng chạy xe máy. Cô kể cho chúng tôi về thác nước tuyệt với gần nhà cô.

We decided that we would go for the day while our friends were visiting from Australia.

Chúng tôi quyết định sẽ đến nhà cô tham quan đi cùng lần này là bạn tôi,một cặp vợ chồng đến từ Úc

There were a few of us.

The ride up was spectacular. The mountain range is beautiful and the twisty road is in good condition.

Đường chạy xe lên nơi này thật là ngoạn mục. Các dãy núi nối tiếp nhau rất đẹp kết hợp cùng những con đường quanh co, tất cả khung cảnh thật tuyệt đẹp.

We went to our friends home to pick up some chicken and then stopped at a little road side stall to buy salad.

Along the way we stopped to buy some drinks and a water buffalo was making his way past. My husband decided that he might need a hand getting up the hill.

Trên đường đi chúng tôi dừng lại để tìm thức uống, một chiếc xe kéo, được kéo bởi một con trâu nước đi qua. Chồng tôi đã ngày lên chiếc xe kéo đó, đi nhờ một đoạn lên đồi.

There were coffee beans drying everywhere. Some of them are by the roadside and on tarps drying in the sun.

Nơi này người ta phơi hạt cafe khắp nơi. Một số thậm chí còn được phơi ở ngay trên mặt đường.

The falls were spectacular. It was a bit of a challenge for us oldies to get up to the main water fall but a bit of water a few slippages and lots of laughter and we all made it. Luckily the chicken made it and didn't get spilled.

Thác mước mà chúng tôi được tham quan thật sự ngoại mục. Hơi thử thách cho những người lớn tuổi như chúng tôi phải trèo lên các thác nước, và thác nước chính là nói khó chinh phục nhất, nhưng tất cả chúng tôi đều đã làm được với rất nhiều tiếng cười.

There was a group of young people who came along after. Of course they got in with no problem.

Hôm đó còn có một nhóm người cùng leo lên thác ngay sau chúng tôi. Tất nhiên họ leo lên đây dễ dàng hơn chúng tôi.

After we had eaten our fill and relaxed we left to go back to our friends home. Her parents have this wonderful home and her father is a carpenter and he has made the house. It is so peaceful here.

Sau khi đã ăn trưa no và thư giãn ở thác một lúc, chúng tôi quay về lại nhà của cô bạn tôi. Gia đình cô đã có một ngôi nhà thật tuyệt đẹp nơi này, ba cô là thợ mộc và ông là người đã xây lên ngôi nhà. Khỏi phải nói là trông ngôi nhà và khung cảnh xung quanh nơi đây rất là yên bình.

On the way back down the mountain we were a little camera happy. We came upon these ladies returning home after working.

Trên đường về mọi người đã thi nhau làm mặt tếu để chụp ảnh. Chúng tôi đi theo những người phụ nữ đã làm xong việc và đang trên đường đi về nhà.

These children were swimming and trying to catch some fish in a local waterway.

Mấy đứa nhỏ đang bơi và bắt cá trên con sông nhỏ trong làng.

We arrived back in Nha Trang at 6pm. A little sore, tired but very happy. It was a great day!

chúng tôi về lại Nha Trang lúc 6h tối. Hơi mệt và mỏi chút xíu nhưng chúng tôi rất vui. Quả là một ngày tuyệt với cho tất cả chúng tôi! 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Going for a ride to Ta Gu Falls
Lunch at Van Gia, north of Nha Trang

Pure Vietnam Beauty & Spa Nha Trang is the most awarded spa in Nha Trang on Tripadvisor.

We offer a range of spa treatments, waxing (including Brazilian waxing for men and women), deep tissue massage, remedial massage, Lomi Lomi massage, hot stone massage, pregnancy massage, relaxation massage and foot massage. As well as facials, body scrubs, body wraps and sunburn treatments.

We're Open

Monday-Sunday

11:00am - 8:00pm

Bookings recommended

Contact/Booking

44 Ngo Quyen St, Nha Trang, Vietnam

Local 02583810010

+84 (0) 2583810010

info@purevietnam.com.vn

facebook.com/pureviet